"Aptitudinea este un mijloc admirabil de a economisi munca; este un instrument natural de progres, ea permite sa se lucreze mai bine, cu munca mai putina." (Alfred Binet, psiholog si inventator francez)

Vizezi o noua slujba?

Vizezi o noua slujba?
Atunci, esti la curent cu noile proceduri de recrutare si selectie a angajatilor?

Despre autor

Multumiri

Introducere
 
Partea 1 - Tactici geniale pentru a reusi la testele de aptitudine

1 Perioadele de testare

2 O lume a testarii

3 Cum ne pregatim

4 Ziua cea mare

5 Aveti personalitate?

6 Centrele de evaluare si dezvoltare

7 Exercitiile pentru simulare de afaceri. Atitudinea fata de clientul irascibil si fata de sef

8 O cale sigura spre succes

9 Participarea la discutii

10 Sunteti potrivit pentru acest post?

11 Reflectii asupra testelor
 
Partea 2 - Material de referinta. Resurse
 
Partea 3 - Sursele de informatii
Chiar daca slujba ta nu este o chestiune de viata sau de moarte, ar fi util ca angajatorii si, in primul rand, tu sa stiti care sunt abilitatile, calitatile tale de a te descurca intr-o anumita functie.
 
Ai auzit de SHL Group LTD?  Lider global in evaluarea abilitatilor la locul de munca?
Ei, bine, SHL opereaza in mai mult de 50 de tari (peste 30 de limbi), asigurand sprijinul a mii de organizatii in selectarea  si dezvoltarea personalului. La toate nivelurile si in toate sectoarele de activitate. Compania care dezvolta si publica o gama variata de teste psihometrice. Si... da..., aici, adica in cartea  Fii genial! Tactici pentru a reusi la testele de aptitudini, gasesti materiale-mostra cu teste verbale, numerice si schematice.
 
De asemenea, lucrarea de fata cuprinde probleme provocatoare si amuzante, propuse de catre David Singmaster, profesor de matematica si cercetator cu o vasta experienta  in a inventa probleme cu grad sporit de dificultate.
 
Dar ce inseamna test...
Conform Dex-ului, cuvantul test inseamna o proba prin care se examineaza in psihologia experimentala unele aptitudini psihice si fizice ale unei persoane.
 
Aici este folosit in cel mai larg sens al sau, facand referire la chestionarele de personalitate si testele de aptitudine.  La problemele de simulare de afaceri (role-play) si la exercitiile de prezentare si abordare a unei discutii.
 
Poti afla si forme de testare mai putin obisnuite, cum ar fi grafologia sau analiza scrisului de mana, cu rol tot mai preponderent in procedurile de selectare si recrutare.

Concluzia? Cartea se adreseaza nu numai candidatilor, dar si angajatorilor. 

Pregatirea ta conteaza!

 


Misterul din gama extinsa a testelor pe care angajatorii le dau solicitantilor pentru ocuparea unei noi slujbe este deslusit. Unde? Aici. In lucrarea de fata. Care iti este de un folos extraordinar daca te afli intr-una din diferitele etape ale carierei tale, in care trebuie sa faci fata unui test de selectie. Sau poate daca trebuie sa redactezi o solicitare de angajare. Sau sa sustii un interviu insemnat.

 
 A „trece” prin aceste teste nu este neaparat o experienta rea sau neplacuta, daca atitudinea ta este cea corespunzatoare. Gasesti aici cele mai uzuale tipuri de teste. Si nu numai. Lucrarea pune accent pe testele de rationament verbal, de rationament numeric, chestionarele de personalitate, exercitiile de afaceri. Acestea fiind formele cel mai des intalnite. Cu o aplicabilitate intr-o gama variata de slujbe.
 
Prima parte a cartii ofera indicii si sugestii legate de cum ar trebui sa te pregatesti in prealabil pentru teste din punct de vedere intelectual, psihologic si practic. Nu lipsesc nici informatiile  despre lucrurile la care trebuie sa te astepti sau cum sa te asiguri ca performanta ta din acea zi sa fie buna.
Exemplele cu diferite tipuri de intrebari si teste te ajuta sa treci „hopul” cu brio.
 
Partea a doua a cartii ofera alte exercitii si intrebari, existand posibilitatea verificarii rezultatelor tot aici, lucru deosebit de practic.
 
Partea a treia este destinata  informatiilor utile atat pentru angajati, cat si pentru candidatii care trebuie sa sustina aceste teste.
 
Lucrarea reuseste sa te convinga intr-o maniera clara de ce angajatorii considera necesara sustinerea acestor teste, si cum ar trebui sa socotesti si tu acest lucru ca fiind unul firesc. Ofera modalitati de pregatire pentru tine in scopul supravietuirii, pentru evaluarea propriei tale capacitati, ajutandu-te sa inveti din situatiile testelor cu care te confrunti.
 
Testele pot fi folosite pentru:
 • Selectarea slujbelor
 • Selectarea unor anumite functii in cadrul organizatiei
 • Selectarea pentru promovare
 • Selectarea pentru initiative de dezvoltarea a personalului
 • Sprijin in alegerea carierei.
  Posibilele situatii de testare?
 • Absolventii de universitate
 • Persoanele care vor sa promoveze in special in functii de management
 • Persoanele care fac schimbari in cariera lor
 • Angajatii care solicita orice fel de program de dezvoltare.
Dupa cum stim, angajatorii de confrunta cu o piata in schimbare rapida, iar testarea devine cea mai buna decizie care vine in sprijinul alegerii personalului potrivit. Pentru posturi corespunzatoare.
 
Cele 3 intrebari de baza pe care si le pune orice angajator atunci cand recruteaza personalul, si anume:

 • Pot acestia sa-si faca meseria?
   
 • Isi vor face treaba?
   
 • Se vor adapta? 
isi gasesc raspunsul prin folosirea celor mai adecvate si sigure teste, concepute in asa fel incat sa ajute expertii in resurse umane, managerii de linie si consultantii de recrutare.
 
Sunt luate in calcul toate aspectele-cheie privind procedurile de testare, astfe incat testul
 • sa fie consecvent in timp,
 • sa evalueze corect toti candidatii,
 • sa testeze aspectul pentru care a fost conceput,
 • sa evalueze performanta tipica, dar si pe cea maxima.

Afla despre cei 4 P ai sustinerii unui test in pasii facuti spre descoperirea abilitatilor tale.
Invata maniera calma, rationala si echilibrata in confruntarea cu aceste teste.
 
„Increderea in sine nu te transforma instantaneu intr-un matematician genial sau intr-un remarcabil fauritor de cuvinte, dar te poate ajuta. Daca esti sigur si pozitiv, atunci este putin probabil sa fii descurajat. Testele pot fi chiar placute – gandeste-te la ele ca fiind un exercitiu mintal si o sansa de a face ceva diferit.” (citat din Capitolul 4 – Ziua cea mare)
 
Din gama instrumentelor de evaluare a personalitatii, Susan Hodgson, autoarea cartii, le alege pe cele mai des folosite. Director al Departamentului Careers Service de la South Bank University din Londra, in prezent consultant in cariera, cu o experienta de netagaduit, Susan Hodgson  transforma aceasta carte intr-o calauza a reusitei atat pentru angajatori, in special pentru cei care in trecut nu s-au gandit sa foloseasca proceduri variate de testare, cat si pentru candidatii care trebuie sa sustina teste.
 
Fie ca vizezi un mare centru de recrutare de absolventi, o promovare in cadrul aceleiasi companii, o schimbare a postului sau chiar si o schimbare a profesiei, inveti tactici geniale de a reusi la orice test ce ti se poate da.
 
Rezultate?

 • Stii la ce sa te astepti – sunt prezentate toate testele.
 • Vei fi pregatit cu ajutorul testelor-model.
 • Gasesti indicii cu privire la ceea ce urmaresc agentii de recrutare.
 
Mai stai pe ganduri?
 
Succes!


Important!

Comanda acum si vei plati numai 21 lei, beneficiind astfel de o reducere de 10%.
Livrarea se va face prin curier, iar plata ramburs (la sosirea curierului).

 


 

Manuela Tarloaica,
manager editorial

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Doar in luna iunie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 150 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Teste de rationament verbal, numeric, psihometric si multe altele

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon *
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.